Kinderyoga op locatie

De alledaagse drukte en het strakke schema van de familiekalender heeft ook invloed op kinderen. Tijdens de yogales zorgen we ervoor dat kinderen leren om uit de drukte te stappen, in de les maar ook daarbuiten. Door ademhalingsoefeningen en yogahoudingen zijn ze bezig met hun ademhaling en hun lijf en krijgen daardoor meer rust in hun hoofd. Kinderyoga heeft dus dezelfde voordelen als yoga voor volwassenen: even een uurtje je hoofd leegmaken. Door de houdingen worden ze ook lichamelijk fitter, flexible en sterker.

Superleuke yogahoudingen doen en tegelijkertijd leren hoe je jezelf kunt ontspannen na een drukke dag, voor een toets of voor een sportwedstrijd.

De voordelen van kinderyoga:

  1. Betere concentratie door het beoefenen van balansoefeningen en concentratiespelletjes,
  2. kinderen worden emotioneel stabieler door ademhalingsoefeningen, ze leren hoe ze zichzelf kunnen kalmeren wanneer ze onder druk staan.
  3. Meer evenwicht en stabiliteit door de houdingen. Het beoefenen van yoga maakt het lichaam soepel en sterk,
  4. betere coördinatie door de overgang van de ene- naar de andere houding,
  5. positievere instelling door het gebruik van positieve affirmaties en bevestigingen tijdens de les.

Waarom kinderyoga?

Kinderyoga zorgt voor een betere lichaamshouding, motorische vaardigheden en werking van spieren, organen en bloedsomloop. En nog belangrijker: het bevordert het zelfvertrouwen, verbetert de ademhaling, het bewustzijn, concentratievermogen en emotionele groei. Elke les eindigt met een ontspanningsoefening of een kindermeditatie. De houdingen worden per leeftijdscategorie aangepast aan de behoefte en mogelijkheden die kinderen op die leeftijd hebben.

Yoga op school verbetert geestelijke gezondheid van kinderen.
Onderzocht en bewezen. Meer weten? Lees dit artikel.

Leeftijd 5 – 8 jaar
Kinderen in deze leeftijd hebben een grotere flexibiliteit van de wervelkolom en minder spierkracht. Daardoor worden de poses niet te lang vastgehouden maar met name veel herhaald. We besteden aandacht aan het benoemen van lichaamsdelen (in anatomische termen). Dat vinden ze erg interessant.

Leeftijd 9 – 12 jaar
Hun botten groeien nu harder dan de spieren. Het is daarom belangrijk om kinderen te helpen met het opbouwen van hun botdichtheid. Staande en balanshoudingen helpen hierbij. Ze groeien enorm in kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Ook houden ze van uitdagende houdingen. Ze kunnen de houdingen nu ook wat langer vasthouden.

Meer weten?

Wil je meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen?
Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder.

  06 - 53 700 553 (ook WhatsApp)
contactformulier


Informatie over yoga?

Hier vind je meer informatie over yoga.